31 augustus, 2017

paarden wijzen de weg

Bij systemische analyse kijken we naar het systeem rond een vraagsteller, aan de hand van zijn of haar vraag. We maken allemaal deel uit van verschillende systemen: je familiebestemming, de organisatie waarin je werkt, de maatschappij. Er is voor iedereen plek in die systemen, en eigen positie. En we streven daarin allemaal naar balans in geven en nemen. Plek, positie en balans gaan niet altijd goed. Zo kunnen geven en nemen uit balans zijn, en personen, thema’s of organisatie onderdelen kunnen van hun plek zijn.

Bij Systemische analyse kijken we wat er aan de hand is en hoe we dat kunnen herstellen. Door symbolen of representanten voor de elementen van het systeem neer te zetten in de ruimte waar we ons bevinden, zien en ervaren we waar het niet klopt, en wat er nodig is om het wel kloppend te maken.

In een werkbijeenkomst kunnen we werken met de deelnemers, of met A4tjes of flip-over vellen. Of, zoals in deze opstelling, met de inzet van paarden en hun coach. Zij wijzen ons dan mede de weg.

Donderdag 31 augustus begeleidden Liesbeth Groenewoud en ik samen met paardencoach Esther Hiddema deze bijzondere werkbijeenkomst, die wordt vervolgd op 24 september en 5 oktober. Meer info vind je hier.