Gespreksleiding

Sinds 2009 begeleid ik zakelijke meetings en bewonersbijeenkomsten. Als dagvoorzitter of gespreksleider. Online, live en hybride.
Een greep uit recente opdrachten:  bewonersavonden in de warmtetransitie in opdracht van verschillende gemeenten; een ontmoeting tussen belanghebbenden in de ontwikkeling van een park; praten over de gevoeligheden van de sinterklaasoptocht;  regiobepaling voor maatschappelijke diensttijd; bewonersgesprekken in opdracht van een energiecoöperatie over een zonneweide.

Het kan ook zijn dat jouw meeting meer het karakter heeft van een werkbijeenkomst, dat er samen aan iets gebouwd mag worden – een visie, een brainstorm, een aanpak. Dan wordt mijn rol meer die van facilitator: er komen plenaire onderdelen en subgroepen, er komt afwisseling in werkvormen – naast dialoog ook samen dingen dóen, en daarop reflecteren.
Voorbeelden van dit soort opdrachten: professionals bouwen aan de agenda voor vrouwen en meisjes in de techniek; samen voor de missie van De Jonge Dokter; een systemische opdracht over vitaal platteland; een tweedaagse hybride werkbijeenkomst over trends en toekomst van de European Choral Association, een brainstorm over nieuwe producten van Artsen zonder Grenzen.

Een stapje intensiever gaan bijeenkomsten die tot hoofddoel hebben de teamsamenwerking te bevorderen. Daar reflecteren we expliciet op het functioneren van het team. Mijn rol voor de groep verandert dan in die van coach.
Deze opdrachten doe ik onder andere voor een ingenieursbureau, overheden, een bewonersinitiatief.

Op aanvraag verzorg ik trainingen in dialoog voeren en het begeleiden van bewonersbijeenkomsten. Dat deed ik onder meer voor een ingenieursbureau en een gezondheidsorganisatie.

Heb jij zelf een rol voor de groep en wil je eens over van gedachten wisselen? Bijvoorbeeld om een dilemma voor te leggen of een advies te vragen? Boek dan een online op de tekentafel: in 60-90 minuten sparren we samen over jouw aanpak.