Dialoogwerk

Sinds 2009 begeleid ik zakelijke meetings en bewonersbijeenkomsten. Online, live en hybride. Als gespreksleider of dagvoorzitter.
Een greep uit recente opdrachten: bewonersavonden in de warmtetransitie in opdracht van verschillende gemeenten; een ontmoeting tussen belanghebbenden in de ontwikkeling van een park; praten over de gevoeligheden van de sinterklaas-intocht; regiobepaling voor maatschappelijke diensttijd; bewonersgesprekken over een zonneweide voor een energiecoöperatie.

Het kan ook zijn dat jouw meeting meer het karakter heeft van een werkbijeenkomst: er mag samen aan iets gebouwd worden – een visie, een brainstorm, een aanpak. Dan wordt mijn rol die van facilitator – de groep is aan het werk.
Voorbeelden van dit soort opdrachten: een werkagenda voor vrouwen en meisjes in de techniek; samen voor de missie van De Jonge Dokter; een systemische opdracht over vitaal platteland; een tweedaagse hybride werksessie over trends en toekomst van de European Choral Association; nieuwe producten voor Artsen zonder Grenzen.

Een stapje intensiever gaan bijeenkomsten die tot hoofddoel hebben de teamsamenwerking te bevorderen. Daar reflecteren we expliciet op het functioneren van het team. Mijn rol voor de groep verandert dan in die van coach.
Deze opdrachten doe ik onder andere voor een ingenieursbureau, overheden, een bewonersinitiatief.

Op aanvraag verzorg ik trainingen in dialoog voeren en het begeleiden van bewonersbijeenkomsten.
Dat deed ik onder meer voor een ingenieursbureau en een gezondheidsorganisatie.

Heb jij zelf een rol voor de groep en wil je eens over van gedachten wisselen – een dilemma voorleggen of advies vragen? Boek dan een online op de tekentafel: in 30-60-90 minuten sparren we samen over jouw aanpak.