De Zaak van Zuur

Hoe faciliteer je beweging die er al is? Hoe verbreed je die beweging? Hoe vind je de beweging? Hoe breng je beweging op gang? 

Mijn naam is Marianne Zuur.
Ik help professionals met uitdagende opgaven om het contact met zichzelf en elkaar te versterken, zodat er een gezamenlijke beweging ontstaat.

Ik hou van verschillende rollen:
Als programmamaker bouw ik samen met de opdrachtgever een aanpak – een visie, participatiestrategie, een uitvoeringsplan. Mijn opdrachtgevers zijn professionals bij gemeenten, initiatiefnemers, andere overheden. Heel blij word ik ook van opdrachten van coöperaties, bewonersinitiatieven en sociaal ondernemers.
Als gespreksleider en facilitator leid ik jouw bewonersavond of heisessie.
Als trainer leid ik professionals op om die programma’s en bijeenkomsten zelf te ontwerpen en begeleiden – dat doe ik in de Academie voor Bewonersparticipatie.
Als coach begeleid ik teams en professionals die een volgende stap in hun ontwikkeling willen zetten.
En, tot slot, huren mensen mij in als tekenaar – voor verslagen, rapporten, logo’s. In de tekenwinkel vind je door partners en mij ontwikkelde coachprodukten.

De afwisseling in rollen en opdrachten zorgt ervoor dat ik onbevangen kan kijken. Dat maakt dat ik kan horen wat er nodig is. Omdat ieder vraagstuk uniek is, levert dat steeds maatwerk op.
En er zijn ook rode draden: mijn werk gaat over samen in beweging. Door stil te staan en te luisteren, naar jezelf en naar elkaar. Het gaat over echt contact maken. En over de wijsheid van het héle lijf  inzetten: we werken met hoofd, hart en handen. Op de volgende pagina’s vind je reviews, een kort cv, opdrachtgevers en mijn werkmethode.

Wat kan ik voor jou betekenen?