Het Klimaatavontuur

Wij zijn allemaal op Klimaatavontuur – jij, ik, en andere bewoners in wijken, buurten, dorpen, het buitengebied. Het Klimaatavontuur gaat over circulair, mobiliteit, groen, water en energie en deze thema’s zijn met elkaar verbonden. We zijn op weg naar een duurzamere samenleving. Alleen en samen met onze naasten, huisgenoten, buren, straatgenoten.
Hoe kun jij als professional of koploper ervoor zorgen dat bewoners samen aan de slag gaan?
Hoe kun je bewoners ondersteunen die al aan de slag zijn?
Hoe kom je van onbewust naar bewust, van onverschillig naar betrokken en van weerstand naar verbinding?

Daar kan ik je bij helpen!

 

Werkmethode
Met een vanuit ervaring en veranderkunde onderbouwde aanpak. Een aanpak waarin bewoners en de opgave centraal staan, elkaar waarderen en begrijpen, en samen in beweging komen. Want transities hebben als kenmerk dat IEDEREEN aan de bak moet. Dat vereist eigenaarschap. Ik ben aanwezig in het plangebied zodat de opgave zichtbaar en vindbaar en aanspreekbaar is en ik kan ervaren welke sfeer er is.
Meer informatie over mijn werkmethode vind je hier.

Het Resultaat
Een inclusieve, open, transparant en navolgbare aanpak, opgesteld door of met bewoners en professionals op basis van een gedegen en compleet beeld van perspectieven, kansen en knelpunten in het plangebied. De transitie krijgt vorm.

Doorlooptijd
Met een goede planning kunnen we erop mikken dat er in een half jaar een beweging op gang gebracht is waaruit ik mij weer kan terugtrekken.

Eerste stap
Wil je kennismaken? Je kunt mij bereiken via 0624134106 en mariannezuur@me.com.
Wil je mijn aanpak ervaren? Boek dan een online op de tekentafel: in 60-90 minuten brengen we samen jouw vraagstuk in beeld.