Academie voor bewonersparticipatie

We zijn allemaal op Klimaatavontuur – bewoners, bedrijven, en beleidmakers; als professional en als privé persoon. Door de hoge energieprijzen van deze winter hebben alle Nederlanders de noodzaak tot verduurzaming in hun portemonnee gevoeld. Er zijn maar weinig mensen meer die geen weet hebben van de urgentie. Toch wil dat nog niet zeggen dat iedereen blij wordt van het vooruitzicht van wind of zonne energie in de eigen leefomgeving. Of dat er voldoende kennis en geld is om het eigen huis te verduurzamen en daar de juiste keuzes in te maken. 

Ik ben een juridisch en veranderkundig geschoold programmamaker met grondige kennis van energietransitie en participatie en een loopbaan aan ervaring in beleidsfuncties en groepswerk. Met alles wat ik in huis heb, heb ik een aanpak ontwikkeld die beleidsmakers en initiatiefnemers helpt om bewoners mee te nemen – koplopers én middengroepen, criticasters en achterblijvers. Een inclusieve aanpak, die gebruik maakt van de eigen kracht van betrokkenen, en aanzet tot gemeenschapsvorming of intensivering daarvan. Een efficiënte aanpak, waarin alle belanghebbenden tot hun recht komen. Een beproefde aanpak die ik op verschillende plekken in Nederland in de praktijk bracht. Meer over deze aanpak vind je hier.

Het maakt mij heel blij wanneer ik mijn kennis en ervaring met jou mag delen, en jou vanuit jouw eigen wijsheid hiermee mag inspireren. Daarom open ik de Academie voor Bewonersparticipatie. Leermethode van de Academie is ‘ervaren, reflecteren, verrijken’. Dit is het aanbod:

Leergang bewonersparticipatie – met als elementen de aanpak die ik ontwikkelde plus de juridisch en veranderkundige onderbouwing daarvan

Training bewonersavond leiden – waarin dialoog en gespreksleiding centraal staan, alsook doel, setting en agenda

Basistraining Klimaatavontuur – korte leerervaring van een dagdeel met de basics van participatie in transitievraagstukken. Kan dienen om teamneuzen dezelfde kant op te krijgen, of als proeverij voor de leergang. Smaakt hoe dan ook naar meer, beloofd!

Werkplaats Klimaatavontuur – intervisie – om te sparren en uit te wisselen met gelijkgestemden maak ik dit maandelijkse event mogelijk. Jij bepaalt wat je betaalt.

Professional op Klimaatavontuur – coaching – voor wie privé of in een duo wil leren, over de onderbouwing van het participatiewerk of een stap wil zetten in persoonlijk-professionele vraagstukken.